İkamet İzni Başvurusu
YABANCILARA TÜRKİYE'DE İKAMET İZNİ ALIYORUZ...
Türkiye'de ikamet izni almak My Danışmanlık ile çok kolay. Zamanınız size kalsın formaliteler ile uğraşmayın. İkamet izni için doğru başvurunun yanı sıra zorunlu olan yabancı sağlık sigortası poliçesinin düzenlenmesinden bankalarda hesap açılısına kadar resmi dairelerdeki tüm işlemlerinizi A-Z ye takip ediyor ikamet izni almanız için dosyanızı eksiz hazırlıyoruz.
İkamet İzni İçin İlk Başvuru Nasıl Yapılır?
Türkiye’de geçerli bir ikamet izni olamayan yabancılar vize sürelerinden daha fazla Türkiye’de kalacaklar ise vize süreleri dolmadan Türkiye'de kalış nedenlerine ve sürelerine bağlı olarak öğrenci ikamet izni, kısa dönem izni, aile ikamet izni veya farklı bir ikamet izni türü için Göç İdaresine e-ikamet sistemi üzerinden başvuru yapmalıdırlar.
E-ikamet sistemi üzerinden başvurunuzu tamamladıktan sonra sistem, size randevu için ileri bir tarihe otomatik olarak randevu günü ve saati verecektir. Farklı illerden başvuru için randevu gününü ve saatini siz seçebilirsiniz.
Randevu aldıktan sonra randevu gününe kadar da yapmış olduğunuz ikamet izni başvuru türüne göre Göç İdaresine ibraz etmeniz gereken zorunlu belgeleri bir dosya halinde eksiksiz hazırlayarak pasaportunuz veya pasaport yerine geçen bir belge ile Göç İdaresindeki randevunuza gitmeniz gerekir.
İkamet izni alacak yabancıların geçerli bir sağlık sigortasının da bulunması zorunludur.
İkamet İzni Uzatma Başvurusu Nasıl Yapılır?
İkamet izinleri, ikamet kartı üzerinde kayıtlı süresi kadar geçerlidir. İkamet izni süre bitiş tarihinden önceki 60. günün başlangıcından itibaren ikamet izni süre uzatma başvurusu yapılmalıdır. İkamet izni uzatma başvuruları tıpkı ilk başvuruda olduğu gibi Göç idaresine e-ikamet üzerinden yapılır.
Eğer, medeni durumunuz, adres bilginiz veya pasaport numarası gibi sisteme ilk girilen bilgilerde değişiklik oldu ise, sistem size İstanbul için ileri bir tarihe otomatik olarak randevu günü ve saati verecektir.
Eğer ikamet izni uzatma başvurunuzu farklı bir ilden yapıyorsanız randevu gününü ve saatini siz belirleyebilirsiniz.
İkamet izni uzatma başvurularında; ilk başvuruda sizden istenilen belgelerin aynısı tekrar hazırlamalısınız.
İkamet iznini uzatacak yabancıların geçerli bir sağlık sigortasının da bulunması zorunludur.
İkamet izni uzatma başvuruları ikamet izni türüne göre 3 yıl süre ile uzatılabilir.
İkamet İzni Geçiş Başvurusu Nedir, Nasıl Yapılır?
İkamet izni türleri arasında geçiş yapılabilir.
Örneğin;
Öğrenci ikamet iznine sahip olan yabancı için aile ikamet izni alma koşullarının ortaya çıkması halinde, yabancıya aile ikamet izni düzenlenecek ve öğrenci ikamet izni koşullarını taşımaya devam ettiği sürece öğrenci ikamet izninin sağladığı haklardan aynen yararlandırılmaktadır.
Aile ikamet iznine sahip olan yabancı için öğrencinin ikamet izni alma koşullarının ortaya çıkması halinde, yabancının aile ikamet izni devam ettirilecek, öğrenci ikamet izninin sağladığı haklardan da aynen yararlandırılacaktır.
İkamet izni geçiş başvuru diğer tüm ikamet izinlerinde olduğu gibi Göç İdaresine e-ikamet üzerinden yapılır. Göç idaresine başvuru yaptıktan sonra size randevu verilecektir. Randevu gününe kadar da yapmış olduğunuz geçiş başvurusu nedenlerini açıklayan belgeleri eksiksiz hazırlayarak pasaportunuz veya pasaport yerine geçen bir belge ile randevunuza gitmelisiniz.